Кампания 2008

 • История
  27 януари е обявен от Европейския съюз и Организацията на обединените нации за Ден в памет на Холокоста – избиването на шест милиона евреи по времето на Втората световна война. На този ден, 27 януари, през 1945 година е освободен концентрационният лагер Аушвиц, заедно с малцината оцелели затворници там.
 • Фактите
  Холокостът бележи един от най-тъмните периоди в човешката история. През 1933 година в Европа живеят приблизително девет милиона евреи, пръснати в 21 държави. След дванадесет години през 1945 година двама от трима евреи са вече мъртви. Днес, повече от шестдесет години след Холокоста, въпреки нашето познаване на историята и историческите особености на епохата, ние все… Прочети повече: Фактите
 • Призивът – да помним, за да не се повтори
  В тази връзка на 27 януари много от църквите в Европа се готвят да почетат Деня в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста. Това ще бъде и форма на противопоставяне на всяка форма на антисемитизъм в Европа. Ние сме длъжни – пред Бога и пред съвестта си – никога повече да не мълчим, но да помним съдбата на тези шест милиона евреи, които бяха убити по време на Холокоста в християнска Европа.
 • Информация за дейността на Европейска Коалиция за Израел
  Европейската Коалиция за Израел (ЕКИ) е основана през 2003г. Целта на организацията е да предостави възможност както на християнските служения, специфично подпомагащи Израел, така и на църквите в Европа, да издигат заедно глас в подкрепа на Израел в рамките на Европейския съюз.
 • Как може да участвате в тази кампания?
  Направете Международния ден за възпоменание на Холокоста за възпоменание на това трагично събитие и във вашата църква. В неделната служба на 27 януари 2008 година отделете време за молитва или проповед върху уроците от миналото и предизвикателствата на настоящето в тази връзка. Бихте могли да организирате специално събитие за възпоменание на жертвите от Холокоста, като… Прочети повече: Как може да участвате в тази кампания?